+ Meer informatie

port en rCB-Wegvervoer vrezen dat als gevolg van de zwaring van 75 miljoen gulden, in de- brandstofprijsstijiing duizenden arbeidspfaatsên verlo- rerSfen^nSo"taalzo•n8o.ooo

1 minuut leestijd

brandstofprijSStij"'"" om acht uur alle vrachtautomateriaal vijf minuten worden stilgezet.

Met de vakbonden is overleg gevoerd over de voorgenomen acties. Zij zijn bereid eraan mee te werken. Men beraadt zich nog op stappen die genomen kunnen worden als de Tweede ze bedrijfstak opereren ruim 8.000 ondrijven verkeren reeds in een verliessituatie. Voor dit jaar wordt een gemiddelde rendementsverlaging verwacht van twee procent.

Een extra kostenstijging zou volgens de organisaties de uitstoot van arbeidsplaatsen in een stroomversnelling doen geraken. Naar de mening van de heer D. Hooykaas, voorzitter van de overkoepelende commissie van overleg voor het goederenvervoer, is de maatregel een heilloos voornemen en een voorbeeld van wanbeleid. „Men wil middelen vrijmaken voor het instandhouden van de werkgelegenheid door ze weg te halen bij een sector die al op de helling staat'*, aldus Hooykaas. Hij kondigde aan dat indien de accijnsverhoging doorgaat de transportondernemingen deze zoveel mogelijk zullen doorberekenen in de tarieven. Hooykaas betwijfelde evenwel of dit mogelijk is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.