+ Meer informatie

Kinderboerderij Sliedrecht in zicht

1 minuut leestijd

SLIEDRECHT — Nadat verschillende pogingen en plannen om ook in Sliedrecht een kinderboerderij te realiseren zijn mislukt vanwege de hoge kosten ziet het er thans naar uit dat de plannen worden uitgevoerd. De kinderboerderij zal worden gerealiseerd in samenwerking met de Speeltuinvereniging Centrum en grotendeels het huidige hertenkamp in beslag nemen. Over de vijver welke nu het hertenkamp omringt zal een brug worden geslagen welke de toegangsweg vormt tot de kinderboerderij.

Het houten gebouwtje in het park zal worden vergroot. Ook zullen er verharde weggetjes worden aangelegd rond een konijnenberg en een hooiberg e.d. Naast de functie van kinderboerderij zal het ook die van recreatief wandelpark moeten waarmaken. De financiering.'én exploitatie zal geschieden door de op te richten vereniging Kinderboerderij. De werkgroep kinderboerderij is reeds met akties begonnen om gelden bijeen te brengen. Via de gemeente kan gerekend worden op een bijdrage van ruim 44.000 gulden. Met dit bedrag was bij de begroting van 1977 rekening gehouden voor de exploitatie van het hertenkamp in oude vorm en onderhoud van de speeltuin.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.