+ Meer informatie

Sliedrecht: mogelijk nieuwe „goudkusf

Op terrein langs Merwede -

2 minuten leestijd

' SLIEDRECHT — Of het dorp Sliedrecht, gelegen aan de Merwede een nieuwe „Goudkust" zal krijgen is onverwacht een actuele vraag geworden. De SGP-fractie in de gemeenteraad bracht déze zaak in de openbaarheid door het stellen van vragen over de toekomstige bestemming van het terrein van Van Rees-Oe Klop bv aan de Industrieweg.

De Adriaan Volkersingel, gelegen langs de Merwede, wordt in de volksmond ook wel de Goudkust genoemd. Als>het mogelijk al in 1983 vrijkomende terrein een woonbestemming krijgt, zal er opnieuw een ideale mogelijkheid zijn om een wandelpad langs de Merwede aan te leggen met daaraan grenzend vrije- sectorwoningbouw. Of er in de toekomst woningbouw zal komen is echter nog maar de vraag. Het terrein van v/h De Klop is ongeveer 100.0(10 m2 groot en is een langgerekte strook tussen de Merwede en de Industrieweg.

Door sanering in de scheepsbouw werd met steun van het Rijk een nieuw bedrijf gesticht, met de werf Van Rees aan de Molendijk. De werf aan de Molendijk werd tijdelijk ondergebracht bij De Klop., Momenteel wordt met grote voortvarendheid aan de nieuwe werf gewerkt. Het slopen van de oude gebouwen is haast voltooid. Omdat de nieuwbouw een doorwerkproject is kan ook tijdens de winter worden doorgewerkt en verwacht men begin 1983 klaar te zijn.

Geen werf

Ondanks de miljoenen steun van het Rijk heeft men geen beslag gelegd op de vrijkomende locatie van dè oude werf De Klop. Wel gelden enige beperkingen. Er mag geen nieuwe scheepswerf komen. Tussen de directie van Van Rees-De Klop bv en b en w zijn wel besprekingen gevoerd. De mogelijkheid dat de gemeente Sliedrecht het terrein koopt en er de bestemrainjg van woningbouw aan geeft is nog geheel aanwezig. De vraag is echter of de gemeente Sliedrecht de koopsom op tafel kan leggen. De vraagprijs is minimaal dat bedrag waarvoor het nog in de boekhouding aanwezig is.

De heer Van Dam stelde als woordvoerder van de directie dat de gemeenteraad echter wel op moet schieten. De directie behoudt zich het recht voor om het terrein openbaar te koop aan te bieden.

Geruchten als zou baggermaatschappij Bos en Kalis belangstelling hebben voor het terrein werden beantwoord met: „Bos en Kalis heeft zich nog niet als koper aangemaald". De president-directeur van Bos en Kalis heeft echter wel enige betrokkenheid bij de toekomstige bestemming van het terrein. Als voorzitter van de Kamer van Koophandel te Dordrecht kan hij meepraten over de bestemming welke de grond van De Klop moet krijgen. Het gemeentebestuur van Sliedrecht heeft namelijk aan de Kamer advies gevraagd welke bestemming aan het gebied in de toekomst moet worden gegeven. Het antwoord van de Kamer wordt dit najaar verwacht. Van dit advies zal afhangen of Sliedrecht een nieuwe „Goudkust" krijgt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.