+ Meer informatie

Ds. Schinkelshoek begraven

2 minuten leestijd

STAVENISSE — Gisteren vond in het Zeeuwse Stavenisse de begrafenis plaats van de Oud Gereformeerde ds. J. Schinkelshoek. Vooraf werd een korte rouwdienst gehouden in het kerkgebouw aan de Prins Bernhardstraat,. waarin de consulent ds. C. Smits voorging.

Hij bepaalde zijn gehoor bij de tekstwoorden uit Openbaring 21:6 „En hij sprak tot mij: Het is geschied. Ik ben de Alfa en de Oméga, het Begin en het Einde. Ik zal den dorstige geven uit de fontein van het water des levens voor niet".

In een ernstig woord stond de predikant stil bij dit plotseling overlijden. „De Heere heeft gesproken: het is geschied. Aan alles komt een einde. Straks als ook het gordijn van de tijd valt: als Hij zal komen om te richten, alsdan kent de Heere degenen die Hij van eeuwigheid heeft uitverkoren en in die tijd heeft getrokken. Dat mag ook gelden voor deze overleden leraar", aldus ds. Smits.

Aansluitend in het kerkgebouw ook ds. E. du Marchie van Voorthuysen over de bekering van Paulus waarbij de Leersumse predikant in het bijzonder stilstond bij de tekstwoorden uit Romeinen 6:23. „Als men buiten God en Christus blijft, is de bezoldiging der zonde de dood. Maar de genadegift van God — geschonken uit het recht vandaan — is het eeuwige leven door Jezus Christus, onzen Heere".

Op de begraafplaats sprak ds. Joh. van der Poel, die, het geen wonder noemde dat opnieuw een predikant is gestorven. „Het is een wonder dat wij nog niet door de dood weggenomen en begraven zijn".

Naar aanleiding van het heengaan van 4 leraars in anderhalf jaar tijd merkte hij verder op: „De God aller genade gedenke ons kerkverband. Hij begraaft zijn knechten, maar Zijn Woord bestaat in alle eeuwigheid. Hij mocht nog arbeiders in Zijn wijngaard uitstoten".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.