+ Meer informatie

25 jaar arts

1 minuut leestijd

Tijdens een druk bezochte receptie in de raadszaal van het gemeentehuis te Opheusden heeft dokter ]. Budding dezer dagen herdacht dat hij 25 jaar huisarts is in Opheusden. Namens de bevolking kreeg hij door Netty van Lent het eerste kind dat tijdens het 25-jarig verblijf van de dokter in Opheusden met zijn hulp ter wereld kwam, een filmcamera, een viewer, een filmprojector en een scherm aangeboden. Burgemeester D. J. Pott benadrukte dat een huisarts een onmisbaar facet in een gemeenschap is. Dokter Buddingh voelde zich een bevoor-, recht mens omdat hij gezond is en nog mag werken. Hij was blij dat zijn ouders nog in leven waren. Zijn 87-jarige vader woonde de receptie bij. Dokter Buddingh zei dat een huisarts dit moeilijke beroep niet uit kon voeren zonder begrip en verdraagzaamheid van de inwoners ten aanzien van het menselijk handelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.