+ Meer informatie

„Spoorlijn Arnhem naar Hengelo hoofdtransportas"

1 minuut leestijd

ZWOLLE — De aanwijzing van de spoorverbinding Arnhem-ZutphenHengelo tot hoofdtransportas voor het goederenvervoer is een van de wensen die de provincie Overijssel heeft opgenomen in de voorlopige reactie op het tweede structuurschema verkeer en vervoer. Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben hun standpunt gisteren bekendgemaakt.

De verdubbeling en elektrificatie van de spoorlijn Zwolle-Twente en een betere wegverbinding tussen Zwolle en Twente staan eveneens op het verlanglijstje van de provincie. Dat geldt ook voor de spoorverbinding Lelystad-Kampen-Zwolle (Hanzespoorlijn) en een studie naar de mogelijkheden voor een treindienst tussen Enschede en de grensplaats Gronau (BRD). Afhankelijk van die studieresultaten kan worden nagegaan of een spoorwegverbinding tussen Twente en Munster (BRD) kans van slagen heeft.

GS willen spoedig duidelijkheid over de haalbaarheid van het doortrekken van het Twentekanaal naar het Mittellandkanaal in de Bondsrepubliek. Het college spreekt zich verder uit voor het handhaven van de wegverbinding Kampen-Emmeloord (A-50) in het hoofdwegennet en wil de medewerking van het Rijk aan de verbetering van de weg Arnhem-Zutphen-Deventer-Raalte. De vaarweg Zwolle-Meppel moet wat de provincie betreft in het hoofdvaarwegennet worden opgenomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.