+ Meer informatie

Lauwerszee bedreigd

2 minuten leestijd

Dirk Blom uit Apeldoorn is leerling van de Agrarische school in Twello. Hij maakt zich nogal iongerust over enkele zaken die de jnatuur aangaan en schreef ons:

„I^orum is de laatste tijd gevuld met uitvoerige discussies over allerlei onderwerpen, maar ik wilde het nu eens over de Lauwerszee hebben. De Lauwerszee is een drooggelegde inham van de Waddenzee in Friesland. Er zijn daar mooie natuurgebieden. Mensen uit de stad gaan er heen om een rustig plekje te zoeken. Ze willen eens een keer geen lawaai horen van motoren op de weg. Maar de regering wil daar nu een schietterrein aanleggen voor militairen. Nou, dan worden daar heel veel mooie vogels gewoon verdreven. Ook worden er prachtige bomen weggekapt. En wat denk je van het wild dat er allemaal rondloopt? Dat wordt gewoonweg weggejaagd.

De paar mensen die er actie tegen voeren kunnen het alleen niet tegenhouden. Daarom doe ik een dringend beroep op alle mensen, ook van het RD, om er aan mee te werken, dat het schietterrein er liet komt! Anders kunnen de mensen uit de stad in de vakantie op den duur geen rustig plekje meer zoeken waar ze geen last lebben van lawaai. Als Nederland er zo mee doorgaat om natuurgebieden van de kaart te vegen dan werkt dat de vervuiling lOg verder in de hand.

Wat doen wij hier allemaal lan?? het papier hoort in de milnisbak of container en niet op straat. Wat is jouw mening over de Lauwerszee en andere natuurgejieden?"

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.