+ Meer informatie

Zendingsraden: Regering, praat met Vietnamezen

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - De Nederlandse Zendingsraad (NZR) en de Nederlandse Missieraad vragen de Nederlandse regering met klem om met de groep Vietnamese asielzoekers uit Oost-Europa in gesprek te gaan. Zij zijn verontrust „over het lijden van de Vietnamese vluchtelingen uit Oost-Europa en over hun trieste situatie".

De zendingsorganisaties pleiten ervoor dat staatssecretaris Kosto de argumenten van hen opnieuw overweegt en de mogelijkheid van toelating serieus gaat herbezien. Dit zeggen beide organisaties in een (apart) persbericht.

Het Centraal Missionair Beraad van de Religieuzen (CMBR) bepleit in een telegram aan de staatssecretaris dat de grondslag en uitgangspunten van het vreemdelingenrecht in het licht van een rechtvaardiger verhouding tussen welvarende en armgemaakte volken opnieuw bekeken moet worden.

In het telegram protesteert ook het CMBR met klem tegen de uitzetting van Vietnamese asielzoekers die uit Oost-Europa afkomstig zijn. Verder willen de religieuzen dat er een adempauze komt waarin de situatie in Tsjechoslowakije en Vietnam opnieuw wordt onderzocht.

Bij het CMBR zijn ordes en congregaties aangesloten met in totaal ruim 20.000 leden. De Nederlandse Zendingsraad (NZR) is het overkoepelende overlegorgaan van protestantse en oud-katholieke zendingsorganisaties.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.