+ Meer informatie

PVDA PRAAT MET SGP IN SLIEDRECHT

2 minuten leestijd

SLIEDRECHT — Vandaag (dinsdag) zal door de gemeenteraadsfracties van de SGP en PvdA een „inventarisatie" worden gemaakt om eventueel tot een programcollege te komen. Het initiatief hiertoe is genomen door de PvdA. De nieuwe gemeenteraad van Sliedrecht gaat 19 zetels tellen. De PvdA heeft een grote verkiezingscampagne gehouden in de hoop 10 zetels te veroveren. Dit zijn er slechts 9 geworden en omdat Progressief Sliedrecht in de oppositie wil kon men geen links meerderheidscollege vormen. De PvdA welke heeft laten doorschemeren 4 personen te kunnen leveren voor een wethouderszetel, heeft alle raadsfracties een informele brief gezonden en hun reactie gevraagd op het PvdA program. De VVD en de AR/CH hebben hier op geantwoord dat zij een afspiegelingscollege wensen. De SGP heeft een brief gezonden waarin de overeenkomsten tussen de programs vermeld zijn. De PvdA heeft hierop een uitnodiging gestuurd voor een gesprek met de SGP.
De verwachtingen zijn echter niet hoog gespannen. De drie wethouderszetels worden momenteel bezet door SGP, PvdA en AR/CH. Zou het eventueel door gaan dan zou de AR/ CH wethouder vervangen worden door een PvdA man (of vrouw) waardoor bovendien met een PvdA-burgemeester de positie van SGP-wethouder P. Noordegraaf in het college niet zou verbeteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.