+ Meer informatie

TBC-explosie in Zeeuws-Vlaanderen nu onder controle

1 minuut leestijd

VLISSINGEN — De TBC-explosie die Zeeuws-Vlaanderen de afgelopen twee maanden heeft getroffen, lijkt onder controle. Dit blijkt uit cijfers van een zogenaamd „mantouxonderzoek" die dr. P. Wieringa, medisch directeur van de provinciale vereniging het Zeeuwse Kruis, gisteren heeft bekendgemaakt.

Van de 6100 mensen die zo'n mantoux-prik hebben gekregen, vertoonden er 188 een positieve huidreactie. Dit komt neer op een percentage van drie procent, wat volgens Wieringa hoger is dan het landelijk gemiddelde. Bij 44 van de 188 besmette personen is na voortgezet onderzoek een longafwijking getoond. Deze mensen worden nu behandeld met medicijnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.