+ Meer informatie

De Middagzitting

1 minuut leestijd

De middagzitting was nagenoeg geheel beschikbaar voor discussie over het ’s morgens gehoorde. Bij de beantwoording van de vragen werd dr. Velema gesecondeerd door de broeders M. W. Wierenga uit Groningen en A. Pothof uit Hilversum.

Ook dit gesprek had boeiende momenten. Zo werd nogal uitvoerig ingegaan op de door dr. Velema geponeerde stelling, dat in de kerkeraad het ambtsdragerzijn primair geldt en pas daarna de onder-scheiding ouderling of diaken. Een der broeders deed de suggestie, dit ook bij de verkiezing duidelijker tot uiting te doen komen door alleen ambtsdragers te doen verkiezen, waarna het voor de kerkeraad een interne zaak zou zijn te bepalen wie als ouderling en wie als diaken zal optreden …

Verder kwamen vele zaken uit de diakonale practijk aan de orde, zoals dienstverlening aan bejaarden, huisvesting van bejaarden, samenwerking in interkerkelijke stichtingen voor sociale dienstverlening etc.

Br. K. Geleijnse uit Wildervank bracht aan het eind van de bijeenkomst dank aan inleider en deelnemers, waarna hij de conferentie 1966 met Schriftlezing en dankgebed sloot.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.