+ Meer informatie

Spreiding van schoolvakanties weinig effect

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Hoewel de schoolvakanties dit jaar gespreid zijn over tien weken in plaats van acht weken, zullen veel mensen niet op vakantie kunnen gaan In de door hen gewenste periode.

Dit blijkt uit een onderzoek van het centraal bureau voor de statistiek, waarvan de belangrijkste resultaten' dinsdag bekend zijn gemaakkt door het ministerie van Economische zaken.

Het spreiden van schoolvakanties dit jaar maakt eigenlijk ook een regionale spreiding van de collectieve bedrijfsvakanties nodig. Dit zal — afgaande op de resultaten van een vakantie-onderzoek dat in 1978 werd verricht — mogelijk tegemoet komen aan de voorkeur van veertig procent van de vakantiegangers. Deze groep gaat het liefst bulten het hoogseizoen, maar wordt daarin belemmerd.

Met name gezinnen met schoolgaande kinderen gaan bij voorkeur in het voor- of naseizoen op vakantie; bij een vakantie in eigen laind is dat bij 53 procent van dergelijke gezinnen het geval, bij vakanties In het buitenland bij 64 procent. Vier van de tien mensen die in eigen land op vakantie gaan geven de voorkeur aan het hoogseizoen. Bij vakanties in het buitenland één op de drie vakantiegangers, v

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.