+ Meer informatie

Botanische tuinen op de verhuist oer

1 minuut leestijd

UTRECHT - De flora van drie botanische tuinen gaat verhuizen naar een nieuw complex op het terrein van het Utrechtse universiteitscentrum De Uithof. Met de verhuizing wordt aanstaande maandag begonnen.

Daarmee zijn de botanische tuinen in Baarn, De Bilt en Utrecht opgeheven. De nieuwe botanische tuin zal veertig kassen gaan tellen. Volgens een woordvoerder van de Rijksuniversiteit Utrecht -beheerder van de tuinen- is de verhuizing nodig omdat het nieuwe complex nu beter bereikbaar is voor wetenschappers en studenten. Verder zullen de exploitatiekosten op den duur verminderen. De verschillende klimaten in de veertig kassen worden met een computer geregeld. Daardoor is de verwarming in de kassen beter af te stellen dan tot voor kort in de drie tuinen het geval was. „Die vraten stroom", aldus de universiteitswoordvoerder. De verhuizing moet nog dit jaar een feit zijn. De eerste helft van de volgende week wordt de botanische tuin in Baarn ontruimd. De grote palmen die daar staan, zullen met vrachtwagens worden vervoerd naar hun nieuwe besteraming.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.