+ Meer informatie

Citroen XM Break

1 minuut leestijd

Op basis van het model XM heeft Citroen een stationwagen ontwikkeld. De wagen, door de Fransen met "Break" aangeduid, zal voor het eerst te zien zijn op de internationale autotentoonstelling (lAA), die van 12 tot 22 september in Frankfort wordt gehouden. In Break-uitvoering is de XM 25 cm langer geworden, terwijl de hoogte tot het dak achter met 5 cm is toegenomen. Het dak is voorzien van stevige dakstangen, waarop een imperiaal kan worden bevestigd.

De Citroen XM Break heeft een groot technisch voordeel boven andere stationwagens: de hydractieve vering. Deze zorgt nameiijk voor een constante rijhoogte, ongeacht de belading. Met een knop kan men bovendien de auto laten zakken tot 4 cm boven de grond, wat het in- en uitladen vergemakkelijkt. Tijdens het rijden kan de bestuurder kiezen voor een soepele of stugge vering. De baga- ; geruimte biedt een inhoud van 755 dm3, die bij neergeklapte achter-:' bank zelfs toeneemt tot 1960 dm3. • Het laadvermogen bedraagt 640 kg. Een familiale uitvoering met zeven zitplaatsen wordt waar-( schijnlijk later leverbaar. De Citroen XM Break heeft; ongeacht de belading steeds de-zelfde rijhoogte.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.