+ Meer informatie

Oppositie

2 minuten leestijd

De JOVD is ook volstrekt niet tevreden over de wijze waarop de VVD oppositie voert. „Als je kijkt naar wat er sinds het aantreden van dit kabinet allemaal is gebeurd, dan zie je dat geregeld Hans van Mierlo als oppositieleider wordt aangeduid. Dat is gek. Frits Bolkestein moet zich profileren als leider van de oppositie, te meer daar Hans van Mierlo er met D66 nauwelijks in slaagt om oppositie te voeren. Het blijft wat hem betreft een beetje steken bij adhesiebetuigingen voor dit centrum-linkse kabinet".

„Bovendien vindt de JOVD dat de VVD inhoudelijk te reagerend oppositie voert. Te weinig hoor ik eigen nieuwe ideeën. De VVD weet van de in het kabinet levende conflicten nog te weinig gebruik te maken om de coalitiepartners uit elkaar te drijven", meent Schagen.

De JOVD bemoeit zich nauwelijks of niet met de details van het beleid van de VVD-fractie. „Het gaat ons vooral om de grote lijnen. Daarbij richten wij ons niet uitsluitend op de VVD. Aan het eind van het voorjaar hebben wij een gesprek gehad met de VVD-fractie, maar tegen het eind van de zomer hebben wij een vergelijkbaar onderhoud met de fractie van D66. Wij beperken ons ook niet tot reacties op wat de twee liberale partijen doen. Dan zouden we in dezelfde fout vervallen als de VVD ten opzichte van het kabinet. Neen, we moeten als jongerenorganisatie heel duidelijk zelf politieke ideeën ontwikkelen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.