+ Meer informatie

Rebellen Ivoorkust breken overleg af

1 minuut leestijd

LOME (AP) - De rebellen uit Ivoorkust hebben gisteren overleg gevoerd met de Togolese president, Gnassingbe Eyadema, na zich een dag eerder tijdelijk te hebben teruggetrokken uit vredesonderhandelingen met de Ivoriaanse regering.

Later op de dag praatte Eyadema, die bemiddelt bij de onderhandelingen, met vertegenwoordigers van de regering.

Zegslieden van Eyadema zeiden dat de rebellen zich ervoor hadden verontschuldigd dat ze uit de onderhandelingen zijn weggelopen.

De hoofdonderhandelaar van de rebellen, Guillaume Soro, zei dat een deel van het onderhandelingsteam vandaag terug zou gaan naar Ivoorkust voor overleg met de achterban. "We hebben tegen president Eyadema gezegd dat we een deel van de delegatie hier achterlaten als garantie dat we de onderhandelingen niet voorgoed staken", aldus Guillaume Soro.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.