+ Meer informatie

Sterrengids 1991

1 minuut leestijd

De bekende gids voor sterren en planeten van de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde verschijnt al sinds 1938 als jaarlijkse uitgave. Van een klein boekje van 56 pagina's is het inmiddels uitgegroeid tot een kloeke uitgave van 160 bladzijden, die werkelijk uitpuilt van de gegevens. Bijzondere thema's in de Sterrengids van 1991 zijn de zonsverduistering van 11 juli, die van Hawaii via Mexico tot in Brazilië zichtbaar is. Volgens kenners wordt het misschien wel de mooiste • verduistering van de eeuw. Andere bijzonderde zaken in deze uitgave zijn het overzicht van extreem rode sterren; de (gunstige) stand van de planeten Jupiter en Venus; de wederzijdse bedekkingen van de grootste manen van Jupiter; de waarneembaarheid van de maan Triton, satelliet van Neptunus, en nog veel meer. Kortom, een gids waar een rechtgeaarde amateur-astronoom niet van buiten kan. De prijs is 39,50 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.