+ Meer informatie

Verbreding van Zwartendijk te Monster

1 minuut leestijd

MONSTER — De belangrijkste verbinding tussen Monster en Naaldwijk, de Zwartendijk, zal worden verbreed. De weg, die veel te smal is, verkeert in zo'n slechte staat dat uitstel niet langer verantwoord is voor het intensieve verkeer tussen beide plaatsen. Het plan is om aan weerszijden een fietspad aan te leggen gescheiden door een grasberm. De brug oyer de. Gantel;?a! aanzienlijk verbreed worden. Op hqt Naaldwijkse gedeelte komt échter éen.fietspad, zo- . dat er over de Gantelbrug een oversteek gemaakt moet worden.

De gemeente Monster heeft echter voor twee fietspaden gekozen, niet alleen voor de verkeersveiligheid, maar ook om een betere aansluiting te krijgen op het kruispunt Emmastraat-Poeldijkseweg, waar dikwijls ernstige ongelukken gebeuren.

Een groep bewoners van de Zwartendijk, die d.m.v. een voorlichtingsavond van de plannen op de hoogte werden gesteld, zijn het met de plailnen van de reconstructie niet helemaal eens. Wel vond men dat de Zwartendijk verbreed moest worden, maar men dacht dat dit wel beperkt kon blijven tot het dempen van -de aan de westzijde liggende sloot. Desgevraagd antwoordde het gemeentebestuur dat het ontworpen plan het minimum is dat bij reconstructie door de provincie wordt geaccepteerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.