+ Meer informatie

Censuur in DDR over dood van ds. Brüsewitz

1 minuut leestijd

GENÈVE — De Oostduitse regering heeft de kerkelijke pers verboden nog iets te schrijven over de dood van dominee Oskar Brüsewitz. Dit is in Genève bekendgemaakt door de Lutherse Wereldfederatie.

Normaal heeft de kerkelijke pers in Oost-Duitsland een grote mate van vrijheid, vergeleken met de situatie in andere communistische landen. Officieel is er geen censuur, aldus de LWF.

Brüsewitz stierf, nadat hij zichzelf in brand gestoken had als protest tegen de discriminatie van christenjongeren in de DDR. Van de zijde van de kerkleiding is scherp geprotesteerd tegen de bewering in Oostduitse kranten, dat de predikant geestelijk gestoord was.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.