+ Meer informatie

DEN HAAG

1 minuut leestijd

een verzoek van Turkije, zich uit te spreken voor het beginnen van onderhandelingen over Turks EG-lidmaatschap, van de hand gewezen.

Staatssecretaris Dankert (Buitenlandse Zaken) heeft de Turkse minister van staat voor EG-aangelegenhe'den, Bozef, duidelijk gemaakt dat zo lang de economische en politieke situatie niet van dien aard is dat onderhandelingen over toetreding uitzicht op succes bieden, het weinig zin heeft zulke onderhandelingen te beginnen.

Minister Bozer heeft gisteren in Den Haag met premier Lubbers en de staatsecretaris gesproken over het advies van de Europese Commissie aan de EG-ministerraad, dat het nog veel te vroeg is om te gaan onderhandelen over het Turkse toetredingsverzoek.

Nederland, zo deelde Dankert na afloop mee, is het met de Commisie eens dat in verband met "1992" (de voltooiing van de interne markt), de plannen voor een Economische en Monetaire Unie, en de politieke ontwikkelingen in Europa, nu niet kan worden onderhandeld oyer | uitbreiding.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.