+ Meer informatie

Vijf Derde-Wereldorganisaties fuseren

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Vijf Nederlandse organisaties op het gebied van de Derde Wereld hebben besloten per 1 januari 1992 te fuseren. De nieuwe vereniging krijgt de naam InZet, zo heeft de voorbereidingsgroep van de fusie vandaag bekendgemaakt.

De vijf organisaties die hun zelfstandigheid opgeven, zijn de Bond voor Ontwikkelingswerkers (BOW), het Centrum Ontwikkelingswerk Nederland (CON), de Aktieweek Honger Hoeft Niet (HHN), de Kontaktgroep Nederlandse Vrijwilligers (KNV) en de Vereniging voor een Nieuw Internationaal Ontwikkelingsbeleid (NIO). Aan de fusie zijn jarenlange onderhandelingen voorafgegaan, waaraan aanvankelijk meer Derde-Wereldorganisaties deelnamen.

De nieuwe vereniging zal ongeveer 2000 leden tellen en vestigt zich in Amsterdam, waar het merendeel van de huidige vijftien werknemers woont. Of al die werknemers bij InZet in dienst komen, wordt nog onderzocht. Tussen de redacties van de verschillende bladen is overleg gaande over de uitgave van een gezamenlijke nieuwe periodiek. tijd geleden deed hij het voorstel de ,twee Limburgse kranten, die deel uitmaken van het VNU-concern, te laten samensmelten tot één dagblad voor heel Limburg. Dat stuitte evenwel op zodanig verzet, dat het plan in de ijskast terechtkwam. Daar is het onlangs weer uitgehaald op initiatief van de hoofdredactie. Niet tot genoegen van de ondernemingsraad, die uiteindelijk toch heeft ingestemd met een-nader onderzoek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.