+ Meer informatie

Overwegend hogere beurs

2 minuten leestijd

AMSTERDAM - De Amsterdamse effectenbeurs heeft de week voor de paasdagen in een vriendelijke stemming en overwegend hoger afgesloten. Na de "omzetklapper" van ƒ 1.9 miljard in obligaties van woensdag -waarvan de

nieuwe 8,75 procent staatslening het monsteraandeel van haar rekening nam- kwam de markt in rustiger vaarwater terecht. f miljard voor

In totaal beliep de omzet ƒ ,3 miljard. Daarvan werd 623,5 miljoen bijgeschreven op het conto van de obligaties, waarbij de staatsleningen uitkwamen op ƒ 533,8 miljoen en de jongste lening, die 0,1 procent in koers daalde, ƒ 170 miljoen voor haar rekening nam. De aandelenomzet bedroeg f 681 miljoen.

De stemmingsindex gaf een stijging van 1.1 punt tot 116,9 te zien en de koersindex een verbetering van 0,8 punt tot 196,3. Veler ogen waren gericht op Fokker. De vliegtuigfabriek maakte nabeurs een verdrievoudiging van de winst bekend maar zei erbij dat er geen dividend over 1989 zal worden uitgekeerd. Vooruitlopend op de publikatie achtten beleggers het fonds gisteren bij het slot ƒ 46,10 waard, ƒ 1,70 meer dan de voorgaande dag.

Van de internationals sprong vooral Hoogovens in het oog met een verbetering van ƒ 1,70 tot ƒ 80,70, waarin waardering voor de resultaten tot uitdrukking kwam. Akzo verbeterde zich ƒ 1,30 tot ƒ 132,10, Voor de andere waarden in deze groep bleven de veranderingen beperkt tot dubbeltjes.

Van dubbeltjeswerk was eveneens sprake in de bankfondsen en de verzekeringswaarden, afgezien van Aegon, die 2,10 steeg tot ƒ 120,10.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.