+ Meer informatie

Belgische tabakstelers in het nauw

1 minuut leestijd

BRUSSEL - De Belgische tabakstelers voelen zich bedreigd. Ze verzetten zich tegen de plannen van de EGcommissie om het teergehalte in sigaretten naar omlaag te brengen. Eind 1992 moet dat teergehalte beperkt zijn tot 15 milligram en eind 1995 tot 12 milligram.

De ongeveer 560 Belgische tabakstelers die hoofdzakelijk donkere tabakssoorten telen zijn bang dat ze van die EG-plannen de dupe worden. Hun tabak bevat namelijk betrekkelijk veel teer. Ze gaan akkoord met het (gezondheids)streven om het teergehalte in tabak te verminderen maar ze vinden dat ze dan wel schadeloos gesteld moeten worden.

De tabaksteelt in Belgiƫ is al zeer oud. Ze wordt maar op een enkele plaats beoefend: vooral in de vallei van de Semois.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.