+ Meer informatie

"Ziekenhuizen in Schiedam kopen illegaal grond"

1 minuut leestijd

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - De aankoop van grond in Schiedam-Nieuwland door het bestuur van de gefuseerde ziekenhuizen in Schiedam en Vlaardingen voor de bouw van een nieuw ziekenhuis is strafbaar.

Dat schrijft de Stichting tot behoud van het Holyziekenhuiscomplex aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Volgens de stichting moet voor de aankoop een vergunning worden afgegeven door het College Bouw Ziekenhuisvoorzieningen. Dat is nog niet gebeurd. Bovendien is de cliëntenraad van het ziekenhuis niet bij de aankoop betrokken.

De stichting vindt de locatie niet geschikt voor de bouw van een nieuw ziekenhuis omdat de bereikbaarheid slecht is. De nieuwe locatie Bijdorp ligt ingeklemd tussen een politiebureau en een spoorlijn. Er ontstaan nu al vaak opstoppingen.

De stichting vraagt de minister de bouw op de nieuwe locatie te heroverwegen, zoals ook al door de CDA-fractie in de Tweede Kamer was verzocht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.