+ Meer informatie

Boekbespreking

2 minuten leestijd

Anthony Bloom - DE WEG NAAR BINNEN - B. Gottmer’s Uitgeversbedrijf - Nijmegen.

Uit een folder nemen we het volgende over: Metropoliet Anthony Bloom is van russiese afkomst, maar bracht zijn jeugd door in Frankrijk.

Tijdens zijn adolescentie-jaren kwam hij opnieuw tot het geloof. Hij werd arts en deed tevens privatim monniksgeloften. Hij diende in het franse leger en werkte tijdens de duitse bezetting in het ondergrondse verzet.

In 1948 werd hij priester en kreeg hij een benoeming voor de ortodokse parochie te Londen. Binnen tien jaar werd hij bisschop en thans is hij exarch van de patriarch van Moskou voor alle in West-Europa verblijvende Christenen van het russiese patriarchaat.

Volgens mededelingen aan het einde van het boek neemt hij actief deel aan het interkerkelijk en eukumenies werk en was hij lid van de russiese delegatie op de Wereldraad van Kerken te New Delhi in 1961, te Genève in 1966 en te Utrecht in 1972.

Het boek gaat over het gebed. Er komen wel mooie gedachten in voor, maar het geheel ademt niet de geest van Gods Woord. We hebben hier geen werkje, dat ons de rechte weg wijst tot het gebed en de gemeenschaps-oefening met God. Daarvoor moeten we komen op de leerschool van de Heilige Geest. Dat zoeken we hier tevergeefs.

Het boekje heeft een omvang van 112 blz. en kost ingenaaid f 10,-.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.