+ Meer informatie

Bezetters Bolivia geven zich over

1 minuut leestijd

LA PAZ — Boliviaanse troepen hebben maandag de bezette Amerikaanse olieraffinaderij bestormd en de bezetters gearresteerd. Dit is uit militaire bronnen vernomen.

Een extreem-rechtse commando eenheid, onder leiding van Carlos Valverde Barbery, had de raffinaderij zaterdag bezet en 37 mensen in gijzeling genomen. De bezetters, leden van de extreem-rechtse Boliviaanse socialistische Falanx, eisten het aftreden van president Luis Garcia Meza. Zij hadden gedreigd de raffinaderij van „,Occidental Oil" op te blazen, wanneer niet aan hun eis werd voldaan.

Volgens de militaire bronnen is het beëindigen van de gijzeling „glad" verlopen, hetgeen er op duidt dat de gijzelaars ongedeerd zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.