+ Meer informatie

VLAARDINGEN - Een

2 minuten leestijd

nelelement zijn eindpunt had bereikt, om twee uur in de nacht, brak een moer af. Hierdoor kon de kolos niet op zijn definitieve steunpunten worden geplaatst. De werkzaamheden werden daarna hervat. „Het euvel is hersteld en het inzinken van het aquaduct is weer in gang gezet. Gistermiddag werd het karwei geklaard", aldus Tom Verheul van de Bouwdienst Rijkswaterstaat. Door de extra vertraging bleef het Prinses Margrietkanaal tot Vanochtend voor het scheepvaartverkeer gesloROTTERDAM - Locoburgemeester Vermeulen heeft gisteravond tijdens de raadsvergadering erkend dat Rotterdam tot nu toe te snel en onzorgvuldig is omgesprongen met historische gebouwen „van een Delfshavense gulden-snede-kwaliteit. Maar we moeten niet zo lang doorpraten tot er geen baksteen meer van elkaar mag in deze stad", aldus Vermeulen. Hij was het eens met een verbreding van het draagvlak voor een nieuw monumentenbeleid, door meer aandacht te schenken aan kwalitatieve aspecten. Volgens hem moet er een soort klapper komen waarin naar plekken in de stad wordt verwezen die van historisch belang zijn: een monumenteninventarisatieplan. tiental nog levende oud-gemeente-ambtenaren van Vlaardinger-Ambacht is vanmorgen in het voormalige raadhuis, waar nu het stadsarchief gevestigd is, ontvangen. Op 1 augustus 1941 werd de gemeente Vlaardinger-Ambacht opgeheven en werden grondgebied en bewoners bij Vlaardingen gevoegd. Op

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.