+ Meer informatie

Winkelier zijn wordt gevaarlijk

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - „Winkelier zijn wordt in toenemende mate een gevaarlijk beroep". Dat zei het Nederlands Christelijk Ondernemers Verbond vorige week naar aanleiding van het groeiende aantal gewapende overvallen op winkels.

Het NCOV ziet in elektronisch betalen een middel om de veiligheid in winkels op te voeren. De veiligheid kan volgens liet NCOV ook worden vergroot door het kasgeld niet in de. winkel, maar bij voorbeeld in een kluis onder de grond te liewarén.

Verder kunnen er volgens de NCOV weinig maatregelen worden getroffen. „Je moet er loch niet aan denken dat de winkelier zijn klanten straks van achter een enkele centimeiers dikke glaswand te woord :tal staan?" aldus de NCOV.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.