+ Meer informatie

Bedrijven Limburg boos over uitgestelde aanleg R-73

1 minuut leestijd

MAASTRICHT (ANP) - Een brief van de Sociaal Economische Adviesraad Limburg (SEAR) en Gedeputeerde Staten van Limburg over het voornemen van het provinciaal bestuur om de oplevering van de snelweg R-73 te verschuiven tot het jaar 2006 heeft gisteren tot teleurstelling en verontwaardiging geleid bij het Limburgse bedrijfsleven.

De SEAR heeft tegen de verschuiving geprotesteerd en het voornemen van het provinciebestuur „onverantwoord en onaanvaardbaar" genoemd. Volgens de raad, waarin de sociale partners zijn vertegenwoordigd, is het belang van de R-73 van Venlo naar St. Joost (gemeente Echt) van zodanige economische betekenis voor heel Zuidoost-Nederland, dat geen verder uitstel meer gedoogd kan worden.

De SEAR houdt vast aan een eerder overeengekomen datum voor het gereedkomen van de zogenaamde „ruggegraat van Limburg" rond het jaar 2000 of uiteriijk in 2002. Het Comité Midden-Limburg, dat gelden van het bedrijfsleven heeft ingezameld en voor vijf miljoen gulden wil deelnemen in de kosten, heeft zich bij het protest van SEAR aangesloten, evenals de Kamer van Koophandel voor Midden-Limburg in Roermond. Vertegenwoordigers van de teleurgestelde instanties hebben gisteren in het Maastrichtse provinciehuis spoedberaad gehouden.

Namens Gedeputeerde Staten liet gedeputeerde ir. M. Lodewijks weten dat de provincie hoge prioriteit aan de R-73 toekent. Gezien de erg hoge aanlegkosten (750 miljoen gulden) is het evenwel toch „realistisch" om in te stemmen met de verschuiving tot het jaar 2006, aldus de gedeputeerde.

Op 9 september vindt nader overleg plaats met minister Maij van verkeer en waterstaat. Dan zal blijken of de protesten positieve resultaten opleveren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.