+ Meer informatie

„Christelijk geloof verbinden aan school moeilijker"

1 minuut leestijd

EDE „De zogenaamde 'privatisering' van het geloof maakt het steeds onmogelijker om het christelijk geloof inhoudelijk te verbinden aan onderwijsinstellingen. De huidige Westeuropese cultuur is er vol van".

Dit stelde drs. M. Burggraaf, de nieuwe voorzitter van de centrale directie van de christelijke hogeschool De Vijverberg in Ede, gisteren op een voorlichtingsmiddag voor ouders van eerstejaars studenten, waar hij voor het eerst officieel optrad. Burggraaf sprak over "Christelijk hoger beroepsonderwijs: Hoe bestaat het?".

„Hier op De Vijverberg willen we het vraagteken niet overnemen. We willen de verbinding leggen tussen hoger beroepsonderwijs en christelijk geloof'. Voor 'hoger' legde Burggraaf dat als volgt uit: „Onze God wil gediend worden, ook in de hoogste functies van het bezigzijn. Tussen onderzoeksgebieden en de Godsopenbaring bestaat een verband. We hebben ernaar te zoeken, we hebben als opleiding deze verbanden te laten zien".

Het beroepskarakter komt onder meer tot uiting bij de ethische vragen in welzijns- en gezondheidszorg, stelde Burggraaf.

De samenkomst voor ouders werd geopend door de voorzitter van het bestuur, ds. P. Vermaat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.