+ Meer informatie

Natlonallsatie

1 minuut leestijd

In Mitterrand: manifest staat onder meer dat hij de banken, verzekeringsmaatschappijen, de staal-, kern-, wapen- en ruimte-industrie wil nationaliseren evenals negen grote industriële groepen. De arbeidstijd wil hij geleidelijk terugbrengen tot 35 uur. Mitterrand wil de economie stimuleren met geldinjecties, waarmee hij tegen een internationale tendens in lijkt te gaan, die uitsluitend in bezuinigingen de oplossing van de huidige economische problemen ziet. De franse buitenlandse politiek zal niet wezenlijk veranderen. Ook Mitterrand zal, zo is de verwachting, een politiek van onafhankelijkheid volgen. En ook hij zal blijven vasthouden aan een eigen geloofwaardige Franse kernmacht („force d^ frappe").

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.