+ Meer informatie

NUNSPEET

2 minuten leestijd

De noteringen voor de jonge kaas zijn gisteren onveranderd gebleven. De ontwikkeling van vraag en aanbod gaf geen reden tot wijziging van de noteringen. Er moet nog afgewacht worden wat het effect zal zijn van de beëindiging van de interventie voor mager melkpoeder. Deze interventie was een van de steunpilaren van de kaasprijs.

In de week tot 26 augustus werd bij een geraamde .produktie van 11.175 ton ongeveer 7950 ton kaas uitgevoerd. Met een produktie aan kaas, die grotendeels moet worden afgezet in het buitenland, is de afhankelijkheid van de ontwikkelingen in die landen groot, met name na de geleidelijk op gang komende vrije markt in de Oosteuropese landen. De krapte aan deviezen in die landen noopt hen tot offertes beneden het niveau van de min of meer overeengekomen minimumprijzen, vastgesteld in het kader van het GATT.

De officiële noteringen voor melkpoeder gingen omlaag met negen cent tot 5,40 gulden voor vol poeder en met vier cent tot 4,00 gulden voor mager poeder, terwijl de notering voor weipoeder met 1 cent steeg tot 62 cent.

In de vier weken tot 4 augustus werd in Nederland door veehouders 871.026 ton melk afgeleverd, vergeleken met 909.649 ton in de overeenkomstige weken van 1989. Er werd in die vier weken 9192 ton melk bestemd voor de produktie van boerenkaas (10.120).

Noteringen: Goudse kaas en Edammer kaas 6,30 gulden, vooi kaas met merk F en 6,80 gulden vooi kaas met merk NH-Boerenkaas Goudse eerste soort 7,40-8,50 gulden: extra en zware 9,05-9.15 gulden; extra zware, tot 90 kg 12,00 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.