+ Meer informatie

Rotterdam verhoogt druk op LPG-ketel

Belangen chemisch bedrijf op 't spel

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De Rotterdamse haven-wethouder drs. J. Riezenkamp vreest dat het voortbestaan van het chemisch bedrijf Oxirane in het Rijnmondgebied op/het spel komt te staan, indien het rijk niet op zeer korte termijn zijn mening over de grootschalige aanvoer van vloeibaar petroleumgas (LPG) in ons land herziet.

Indien Oxirane verplicht wordt na 1984 LPG aan te voeren via een terminal (van BP en Shell) die er mogelijk niet komt zal het bedrijf vrijwel zeker afzien van de nu voorgenomen investeringen, aldus Rieenkamp woensdag in een commissie-vergadering.

Die investeringen zijn echter onontbeerlijk om de huidige produktie rendabel te maken, zodat de gehele vestiging van Oxirane in de Rijnmond gevaar loopt indien de BP/Shell-terminal n iet van de grond zou komen.

Verplicht

Het doorgaan van die terminal is enige tijd geleden op losse schroeven komen te staan, omdat de rijksoverheid heeft besloten dat ook grootschalige slegging zal plaats hebben bij het monument voor het gemeentehuis. Het Chr. dameskoor Con Amore uit Opheusden zal enige geestelijke liederen ten gehore brengen tijdens deze plechtigheid.

Dat besluit van het kabinet - dat intern verdeeld is over de kwestie - werd begin maart bekend gemaakt. Riezenkamp zei woensdag dat het nog een kwestie is van dagen, mogelijk weken, dat Oxirane een „onomkeerbare beslissing" neemt ten aanzien van de voorgenomen investeringen van 300 miljoen gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.