+ Meer informatie

Bijeenkomst steuncomité inM-stakers

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Het Haagse steuncomité voor de HTM-stakers heeft maandag opgeroepen om vanavond op de Haagse Groenmarkt een solidariteitsbijeenkomst te houden.

Het comité-wil op deze manifestatie het gemeentebestuur er nogmaals toe bewegen het rijdend personeel van de HTM uit te betalen „waar zij al jaren recht op hebben".

Woordvoerder A. Zwijnenburg: „Het is een puur Haagse aangelegenheid. De oplossing van het conflict ligt in handen van de Haagse gemeente, die moet betalen wat tussen bonden en HTM-directie indertijd is overeengekomen. Pas daarna kan het gehakketak met de regering worden uitgevochten". Volgens hem raakt het geduld van de Haagse bevolking en het HTM-personeel langzamerhand op. Oplossing van het conflict is inschaling van loonschaal vier naar loonschaal zes plus zes procent ongemakkentoeslag voor de HTM-ers. „Dan wordt er weer met tram en bus gereden en zijn we uit de brand", aldus woordvoerder Zwijnenburg.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.