+ Meer informatie

De regenboog

1 minuut leestijd

Als ik als tuinder mijn regeninstallatie in de kas aanzet zie ik, als de zon laag staat, duidelijk een regenboog in de „regen" staan. Heeft dat nu ook wat met het Noachietisch verbond te maken en wat men soms ,,de boog des Heeren" noemt? Antwoord — Zeer zeker, want God werkt veelal in de middellijke weg, d.w.z. dat Hij bepaalde middelen gebruikt. Als teken bij het verbond met Noach gaf God Zijn „boog in de wolken". Dat wil zeggen: God schiep op dat ogenblik de natuurwet, dat zonlicht door een prisma ontleed wordt in de samenstellende kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw en violet. Zwevende waterdruppels in de lucht werken als een prisma, ontleden het licht en zo ontstaat de regenboog. Dat is precies hetzelfde als wal u in de kas ziet. Overigens hoeft u daarvoor niet in een kas te werken. Als u waterspuit met uw rug naarde zon, of water met een glas in de lucht werpt, ziel u hetzelfde mits de zon niet te hoog staal. Nu zijn er ook mensen die zeggen: die regenboog was er al eerder, maar God stelde hem voor Noach als teken van Zijn verbond. Beide opvattingen vinden aanhangers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.