+ Meer informatie

V. Aardenne wil onderhandelen bij Remmington

1 minuut leestijd

HILVERSUM — Minister Van Aardenne van Economische zaken is bereid te onderhandelen tussen de Amerikaanse eigenaar van de schrijfmachinefabriek Remington Rand in Den Bosch en de potentiële koper, een Arabische beleggingsgroep. Van Aardenne zei dit vandaag voor de KRO-radio.

Remington verkeert op het moment in moeilijkheden. Het personeel houdt het bedrijf sinds vorige week woensdag bezet om te voorkomen dat het ontmanteld wordt. Remington heeft al geruime tijd uitstel van betaling. De fabriek kwam in moeilijkheden doordat de Amerikaanse eigenaar in het verleden niet voldoende betaalde voor geleverde schrijfmachines. •De curator liet vorige week weten als voor 20 mei het overleg tussen Claneil enterprise (de eigenaar) en de potentiële koper niet is heropend, het faiUissement aan te vragen. De leiding van Remington heeft dit weekeinde Van Aardenne gevraagd te bemiddelen. Van Aardenne meent dat als de onderhandelingen gofed verlopen de rechtbank bereid is zijn uitspraak op te schorten. De bewindsman zei tevens bereid te zijn zo nodig het overbruggingskrediet te verlengen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.