+ Meer informatie

Boterberg groeit weer

1 minuut leestijd

De „boterberg" in- de EEG bedraagt nu ru'im 250.000 ton. In het -tweede kwartaal van dit jaar werd alleen al circa 150.000 Ion boter opgeslagen in de koelhuizen. Vo'lgen-s de Zenlrale Marktund Prsisbenichtstelle in Boon hebben de botervoorraden van de EEG de hoogste stand Van. dit seizoen bereikt. Ook de opgeslagen hoeveelheden, magere melkpoeder hebben nu de kwart miljoen ton overschreden.

De zuivelbedrijven in de negen EEG-1-anden verwerkten in het eerste halfjaar weliswaar nauwelijks meer melk dan in hetzelfde tijd-vak van 1973, doch er zijn aanwijzingen dat de vraag een verzadigingspunt heeft bereikt. In alle lidstaten (met uitzondering van Engeland) vermindert het verbruik vajn boter. De kaasconsumptie schijnt voorlopig haar hoogste stand te hebben beredkt. Een bijkomende factor is dal er in de diverse EEG-landen als gevolg van de Italiaanse importbeperkingen hoeveelheden melk ziijn overgebleven, die ook nog eens moesten,worden verwerkt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.