+ Meer informatie

Derde dader roofoverval in Harderwijk gegrepen

1 minuut leestijd

De laatste nog voortvluchtige deelnemer aan een gewapende roofoverval op 25 juli in Harderwijk gepleegd, is dinsdagochtend door de Arnhemse politie van zijn bed gelicht.
De man, de 18-jarige L. J.W. van E., kon in het woonwagenkamp in Arnhem worden aangehouden. Hij en nog twee andere jonge mannen roofden in Harderwijk geld en een grote hoeveelheid antieke voorwerpen uit een villa. Op de avond van die dag ontstond bovendien een schietpartij in Harderwijk bij een poging het drietal aan te houden. Twee mannen konden in hun kraag worden gevat, de derde wist te ontkomen.
Bij de overval op de villa werd het dienstmeisje, dat alleen in huis was, mishandeld De buit bedroeg f 475,-. Bij de schietpartij 's-avonds werd een omstander gewond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.