Bekijk het origineel

Om het hart van jongeren. Kinderen jongerenpastoraat

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Om het hart van jongeren. Kinderen jongerenpastoraat

2 minuten leestijd

In de serie ”Pastoraal bekeken” is een nieuw boek verschenen. De scribenten van dit boek willen een pastorale handreiking bieden bij pastoraat voor kinderen en jongeren. Nu, dat is gelukt. Naast feitelijke informatie geven predikanten, jeugdwerkers en andere ervaringsdeskundigen goede adviezen en pastorale bezinning aan een ieder die te maken heeft met kinderen en jongeren.

De ontwikkeling van kinderen en jongeren naar de volwassenheid is niet alleen biologisch van groot belang, maar heeft ook voor het geestelijk onderwijs veel gevolgen. Het is daarom verblijdend dat er een hoofdstuk gewijd is aan de zogenaamde ‘generatie Z’, zoals de jongeren nu worden genoemd. Het is onmogelijk jongeren te begrijpen, aan te spreken, als er geen kennis is over de ontwikkelingen die zij doormaken. De praktische invulling die ds. H. Brons aanreikt, getuigt van pastorale bewogenheid voor jongeren in de gemeente.

Met name tijdens de catechese is het heel belangrijk om de jongeren een veilige omgeving te bieden. Wat kan het moeilijk zijn om als catecheet je eigen oordeel, mening of aanname achterwege te laten. Ds. Brons wijst op het fundamentele belang van de ‘werkelijke belangstelling’ voor jongeren.

Naast advies en bezinning die gegeven wordt op het thema catechese, is er in dit boek ook oog voor de gehele gemeente. Welke plaats geeft u jongeren in de gemeente? Ziet u de jongeren ook écht? Wat doet de kerkelijke gemeente voor twintigers, die al dan niet gestudeerd hebben? Is het te verklaren dat jongeren die zich niet gezien voelen, elders verblijven? Zomaar wat vragen die in dit boek gesteld en beantwoord worden.

De Heere heeft ook onder kinderen en jongeren Zijn kinderen. ‘Het zaad zal Hem dienen, het zal den Heere aangeschreven worden tot in geslachten’ (Ps. 22:31). Het boek is zeker nuttig voor ambtsdragers en leidinggevenden van jeugdverenigingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 juli 2020

De Saambinder | 16 Pagina's

Om het hart van jongeren. Kinderen jongerenpastoraat

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 juli 2020

De Saambinder | 16 Pagina's

PDF Bekijken