Bekijk het origineel

Themabrochure over robotisering

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Themabrochure over robotisering

3 minuten leestijd

We kennen ze inmiddels allemaal wel, robotmaaiers die geheel zelfstandig ons gazon kort houden. Handig, zo’n apparaat dat werk uit handen neemt. Robots kunnen dingen die wij niet (goed) kunnen. Zo worden robots ook ingezet bij ingewikkelde chirurgische ingrepen. Wat kan daar mis mee zijn?

In de vandaag bijgevoegde themabrochure van de Gere‑formeerde Bond, getiteld Robotisering, gaat prof. dr. M.J. de Vries in op de voordelen maar ook de gevaren van het inzetten van robots. Voor welke morele keuzes komen we te staan? Moeten robots bijvoorbeeld ook in de zorg worden gebruikt, om zo de werkdruk van het zorgpersoneel te verlichten? In de Bijbel komen robots uiteraard niet voor, maar kunnen we in Gods Woord handvatten vinden om met deze technologie goed om te gaan?

De brochure sluit af met een aantal vragen die in een groep besproken kunnen worden maar ook geschikt zijn voor persoonlijk gebruik. Ze is te downloaden via www.gereformeerdebond.nl.

Kerkenraden en andere geïnteresseerden kunnen via info@gereformeerdebond.nl gratis exemplaren aanvragen. De Gereformeerde Bond publiceert jaarlijks drie keer een bezinnende en actuele themabrochure over onderwerpen die christenen vandaag bezighouden. Wie dit en ons andere werk wil steunen, kan al voor € 10 per jaar via info@gereformeerdebond.nl lid worden van de Gereformeerde Bond. Wie zich opgeeft, ontvangt een bijbelstudieboekje uit onze Artiosreeks. Aanbevolen!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 januari 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

Themabrochure over robotisering

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 januari 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

PDF Bekijken