Bekijk het origineel

Catecheseseizoen verlengd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Catecheseseizoen verlengd

4 minuten leestijd

Maandagavond 16 maart stroomt het digitale catecheselokaal vol. Ze melden zich stuk voor stuk, en we beginnen de avond. De digitale kerkdeuren staan wijd open.

Zondagavond 15 maart wordt de beslissing genomen dat de scholen dicht gaan. In korte tijd worden talloze manieren bedacht om de leerlingen online te bereiken. Het is van groot belang dat het onderwijs wordt voortgezet. Ik ben te lang onderwijzer geweest om dat niet van harte te onderschrijven. In diezelfde week verscheen tot mijn verbazing in veel kerkbodes echter de tekst: ‘Vanwege de situatie rondom het coronavirus vervallen de laatste catechisatielessen.’ Juist nu is het van groot belang dat ook het onderwijs vanuit het Woord doorgaat. Vanaf maandag 16 maart draaien wij onze eerste digitale catecheseles. Vanuit de Sionkerk, zodat de jongeren mij via kerkdienstgemist.nl kunnen volgen en via de app op mij kunnen reageren. Ik ben trots op onze jongeren, die hebben aangegeven in deze periode graag nog even door te gaan, om elkaar rond het Woord te ontmoeten.

Er is op dit moment veel aandacht voor de ouderen, en terecht. Maar vergeet in deze dagen ook onze jongeren niet. Niet iedereen hoeft het op dezelfde manier te doen, maar zoek het contact. Ik hoor van een collega die de jongeren actief benadert via een mail- of appgroep. Op een andere plaats is er op zaterdagavond een online jongerenmoment. Echt contact is onmisbaar, maar op dit moment niet mogelijk. Gelukkig leven we anno 2020. Nu moeten én kunnen we andere manieren gebruiken. Bel, mail, app, gebruik Hangouts of Zoom. Maar laat de jongeren niet vallen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 april 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

Catecheseseizoen verlengd

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 april 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

PDF Bekijken