Bekijk het origineel

Koning Willem-Alexander jarig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Koning Willem-Alexander jarig

4 minuten leestijd

Ook het oranje dat de verjaardag van koning Willem-Alexander en de herdenking van de bevrijding van Nederland in deze dagen kleurt, is omgeven door het donkergrijze kader van de coronacrisis. Zo transformeerde de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen de Koningsdag met de samenstelling van een alternatief programma in een Woningsdag: vanuit het Concertgebouw zal a.s. maandag het Wilhelmus klinken, waarna een kleedjesmarkt via internet volgt, terwijl we om 16 uur thuis een toost op de jarige koning uitbrengen. We krijgen ook een Koningsdag als nooit tevoren. Waarom we dankbaar zijn voor ons Koninklijk Huis, bleek de voorbije weken overigens sterk. Koning en koningin leefden mee met vitale beroepen waarin mensen dagen- en wekenlang intensief en verantwoordelijk werk doen, brachten bezoeken aan ziekenhuizen en zorginstellingen, hadden oog voor maatschappelijke, sociale en economische nood. In een zeldzame tv-toespraak zei koning Willem-Alexander op 20 maart: ‘Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten thuis of in een ziekenhuis. We denken aan u in deze moeilijke tijd.’

Waar onze Koning aan zijn volksgenoten denkt, denkt het volk aan zijn koning, dankbaar voor zijn verbindende optreden, zijn oog voor mensen in moeilijkheden. Bovenal danken we de Heere voor ons koningshuis, bidden we voor onze koning en allen door wie God ons regeren wil. Namens de lezers van De Waarheidsvriend feliciteren we hem van harte én bidden we erom dat Gods wijsheid en genade zijn deel zullen zijn, dat Zijn zegen hem vergezellen zal. ‘De Heere geeft immers wijsheid, uit Zijn mond komen kennis en inzicht. Hij houdt voor de oprechten wijsheid gereed, Hij is een schild voor hen die in oprechtheid hun weg gaan, opdat zij de paden van recht in acht nemen.’ (Spr.2)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 april 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

Koning Willem-Alexander jarig

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 april 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

PDF Bekijken