Bekijk het origineel

Inkomsten HOE in 2019 12,5 procent gestegen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Inkomsten HOE in 2019 12,5 procent gestegen

4 minuten leestijd

De stichting HOE (Hulp Oost-Europa) in Barneveld ontving in 2019 ruim 132.000 euro meer dan in 2018. In totaal waren de inkomsten in 2019 € 1.205.598. Dat staat in het jaarverslag van de stichting. Dat de inkomsten stegen, had met name te maken met hogere inkomsten uit nalatenschappen en legaten. Het jaar 2019 was voor stichting HOE een bewogen jaar. Het nieuwe meerjarenbeleidsplan 2019-2024 ‘Gedeeld Geloof’ werd vastgesteld en met de uitvoering daarvan is een begin gemaakt. Het werk in Centraalen Oost-Europa ging door. In Hinova, in Zuid-Roemenië, vond de opening van een nieuwe kerk plaats. In Oene werd een conferentie georganiseerd met Poolse predikanten. De RD-actie voor het werk in Moldavië ging van start. Er waren nieuwe impulsen voor het Romawerk in Slowakije en Roemenië. Het toerustingswerk voor predikanten en evangelisten in Servië en Hongarije werd verdiept en verbreed. Jongeren en ouderen uit Nederland maakten

Jongeren en ouderen uit Nederland maakten een diaconale reis naar verschillende landen in het werkgebied. Ook op personeel vlak gebeurde er veel. Na meer dan 42 jaar deel te hebben uitgemaakt van het bestuur, overleed Albert Heldoorn. De nieuwe bureaumanager, Allard Selles, vervulde vanaf medio maart de vacature van bureaumanager. Hij volgde Adré Lichtendonk op, die namens de GZB begin juni is uitgezonden naar Bosnië. Omdat de verhuurder wegens uitbreiding van de eigen zaak na twintig jaar het huurcontract van het kantoor niet verlengde, moest een nieuwe kantoorplek worden gevonden. Stichting HOE verhuisde daarom eind 2019 binnen Barneveld naar een ander kantoor.

Stichting HOE kijkt in dankbaarheid terug op 2019. De coronacrisis zal mogelijk van invloed zijn op de reguliere giftenstroom 2020. Begin april heeft stichting HOE een calamiteitenfonds ingesteld voor directe hulpverlening van in aanvang 50.000 euro. Hierdoor wordt de mogelijkheid geboden om acute nood te lenigen. De eerste gelden zijn naar partners in Oost- Europa overgemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 mei 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

Inkomsten HOE in 2019 12,5 procent gestegen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 mei 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

PDF Bekijken