Bekijk het origineel

Ds. H.I. Methorst neemt afscheid van Nieuwerkerk aan den IJssel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ds. H.I. Methorst neemt afscheid van Nieuwerkerk aan den IJssel

4 minuten leestijd

Na ruim vier jaar verbonden te zijn geweest aan de hervormde gemeente van Nieuwerkerk aan den IJssel, wijkgemeente 1, heeft ds. H.I. Methorst op zondag 14 juni afscheid genomen. In een dienst waarbij een kleine groep mensen aanwezig was, stond de predikant stil bij 2 Korinthe 13:11. Het heeft te lang geduurd dat we elkaar geen hand geven, zo begon ds. Methorst zijn preek. Vandaag geef ik allen een hand, een pastorale hand. Vanuit de tekst wordt de hand door Paulus aangereikt. Vijf vingers van de hand komen voorbij. Wees verblijd, laat u terecht brengen, laat u aansporen, wees eensgezind en leef in vrede. Verblijden mogen we ons in de Heere, ook al is er afscheid. De Heere Jezus stond centraal in de prediking. De Heilige Geest vertroost en bemoedigt. Houd elkaar vast door te letten op de Koning, Jezus Christus. Ds. Methorst eindigde zijn preek met een hartelijke groet: De God van de liefde en de vrede zal met u zijn. Die God is neergekomen uit de hemel. Hij steekt Zijn handen uit. Hij kent het heden en overziet de toekomst. In Zijn handen zijn we veilig.

Aan het eind van de dienst werden ds. en mw. Methorst via een beeldopname toegezongen door hun kinderen, toegesproken door ds. J.W. Sparreboom namens wijkgemeente 2 en de algemene kerkenraad. Ds. Sparreboom sprak zijn waardering uit voor de wijze waarop ds. Methorst in de breedte van de gemeente heeft gewerkt. Verbondenheid was en blijft er. Ds. J.S. van Rijn namens de classis en burgemeester J.F. Weber namens de burgerlijke gemeente spraken ds. Methorst via een beeldopname toe. Een aantal gemeenteleden speelde via een beeldopname ds. Methorst het lied ‘Zegen hen, Algoede’ toe. Scriba D. Hoogwerf sprak namens de wijkkerkenraad en dankte God voor wat de gemeente in ds. Methorst en zijn gezin heeft ontvangen.

Ten slotte sprak ds. Methorst een dankwoord uit, allereerst aan God, Die hem riep naar Nieuwerkerk, maar nu naar Apeldoorn. Er is meer te danken dan in woorden kan worden uitgedrukt. God is getrouw, Zijn plannen falen niet. Bij Hem zijn we veilig.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 juni 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

Ds. H.I. Methorst neemt afscheid van Nieuwerkerk aan den IJssel

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 juni 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

PDF Bekijken