Bekijk het origineel

Eropuit in Nederland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Eropuit in Nederland

6 minuten leestijd

Noodgedwongen brengen meer Nederlanders dit jaar de vakantie in eigen land door. Wat kunnen we naast lezen, wandelen, fietsen en zwemmen nog meer doen? De redactie geeft enkele tips voor een bestemming-met-inhoud.

Amersfoort

Bespiegelingen

In de Amersfoortse Sint-Joriskerk (Hof 1) is nog tot en met 25 juli de expositie ‘Bespiegelingen. In gesprek met het kind in jou’ te zien, samengesteld door beeldend kunstenaar Jan van der Meulen en journalist en IZB-medewerker Koos van Noppen. Het gaat om een serie levensgrote portretten van 26 bekende en onbekende Amersfoorters, elk in combinatie met een foto uit hun jeugd. In compacte interviewteksten reflecteren ze op hun levensloop. Open op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs: € 1,00. Meer info: www.joriskerkamersfoort.nl.

Barneveld

Escaperoom ‘De schone schepping’

Escaperooms zijn helemaal hot. In een monumentaal pand in Barneveld (Langstraat 47a) is er een die de schepping centraal staat. In drie afgesloten ruimtes zijn er codes te vinden die helpen om de deur te openen naar een nieuwe ruimte. Elke ruimte stelt twee scheppingsdagen voor. De kosten bedragen € 60,- per groep. Om een bezoek in te plannen en voor meer info: www.deschoneschepping.nl.

Leiden

Romeinen langs de Rijn

Het Rijksmuseum voor oudheden in Leiden (Rapenburg 28) toont tot en met 21 februari het leven langs de Romeinse grens in Nederland. De Rijn vormde de noordelijke grens van het Romeinse Rijk: de limes. De familietentoonstelling laat zien hoe het leven langs de grensrivier er vroeger uitzag aan de hand van archeologische vondsten uit forten en omliggende dorpjes (foto: wijnscheplepel). Dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur, entreeprijs: € 12,50. Voor het reserveren van een bezoek en meer info: www.rmo.nl/tentoonstellingen/tijdelijke-tentoonstellingen/romeinen-langs-de-rijn/

75 jaar vrijheid

Elburg/Nunspeet

Vermoorde Kunst

In het kader van 75 jaar vrijheid organiseren het Noord-Veluws Museum in Nunspeet (Winckelweg 17a) en Museum Sjoel Elburg (Graaf Hendriksteeg 2) tot en met 29 november de tentoonstelling ‘Vermoorde kunst’. Deze dubbeltentoonstelling haalt het werk van ruim 25 Joods- Nederlandse kunstenaars die in de Tweede Wereldoorlog werden vermoord, voor het voetlicht. In Museum Sjoel Elburg is werk te zien van het kunstenaarsechtpaar Else Berg en Mommie Schwarz. Geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren is verplicht. De entreeprijs bedraagt € 7,00. Meer info: www.sjoelelburg.nl.

Het Noord-Veluws Museum presenteert ruim honderd schilderijen, aquarellen, grafiek en tekeningen. Daaronder is het werk ‘Koninginnedag in Scheveningen’ van Abraham Fresco (foto). De openingstijden van het Noord-Veluws Museum zijn: dinsdag tot en met zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur. Entreeprijs € 10,00. Aanmelden is noodzakelijk. Meer info: www.noord-veluws-museum.nl.

Nieuwdorp

Bevrijdingsmuseum Zeeland

Het bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp (Coudorp 41) toont de geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Slag om de Schelde vormt de rode draad van het bijbehorende themapark. Deze militaire operatie in 1944 was van cruciale betekenis voor de bevrijding van Nederland. Toegang: € 12,00. Geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, op zaterdag vanaf 10.00 uur. Voor het kopen van een e-ticket (verplicht) en meer info: www.bevrijdingsmuseumzeeland.nl

Nijkerk

Redders in Nood

In het Israëlcentrum in Nijkerk (Henri Nouwenstraat 34) loopt tot en met 5 december een tentoonstelling over de ‘rechtvaardigen onder de volken’, over mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog opstonden om het leven van Joden te redden. Hoe slaagden zij en wat bewoog hen?

Toegang is gratis. Openingstijden op werkdagen van 09:30 tot 16:30 uur en op zaterdag van 10.30 tot 15.30 uur. Van tevoren opgeven is verplicht. Dit kan via: www.cvi.nl/redders.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 9 juli 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

Eropuit in Nederland

Bekijk de hele uitgave van donderdag 9 juli 2020

De Waarheidsvriend | 24 Pagina's

PDF Bekijken