Bekijk het origineel

Tussen TUI en achtertuin

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Tussen TUI en achtertuin

4 minuten leestijd

Reisorganisatie TUI wil per 1 juli de Nederlandse zonaanbidder weer naar Griekenland, Spanje en Turkije vliegen. Het virus is immers op z’n retour en vliegschaamte is een woord uit andere tijden. Terwijl virussen juist graag verstekeling zijn. Maar het is een goed teken dat we in gedachten de grens al weer over kunnen. Maandenlang dachten we vakantie te moeten houden in onze eigen achtertuin. Wat misschien een keer ook niet zo verkeerd zou zijn. Als je afgaat op de drukte in tuincentra, moet menige achtertuin een complete lusthof zijn. En als het gras bij de buren groener is dan bij jou, dan kijk je toch gewoon wat vaker over de heg?

Wij hopen in elk geval een paar vrije zomerweken te genieten in eigen omgeving. Nu heeft misschien niet ieder hetzelfde vakantiegevoel als wij in ons nieuwe huis. U wilt er echt even uit, en dat is u gegund. Al moet ik bekennen dat laatste met enige aarzeling op te schrijven. Ik bedenk namelijk dat tussen TUI en de eigen achtertuin voor veel Nederlanders de Veluwe ligt. Míjn achtertuin dus. Op zich een prachtige vakantiebestemming. Het dreigt hier dan alleen wel een beetje druk te worden. Zou u het wel doen? De terrassen zijn tot en met september volgeboekt, ook hier roepen handhavers je tot de anderhalvemeterorde, en wie hoopt dat onze Oosterburen ook wel thuis zullen blijven … in het dorp is al volop Duits te horen. Lijkt het u trouwens echt leuk in het bos een wolf tegen te komen? Kerkbezoek wordt hier ook niks, want de honderd beschikbare plaatsen zijn natuurlijk bezet door eigen leden. Ik herinner me uit mijn jeugd vakanties in de Achterhoek. Daar is het ook héél mooi!

Bah, wat een ongastvrij verhaal. En dat vlak na Pinksteren. Nu, u bent van harte welkom, hoor. We willen het mooie dat God ons hier geeft, graag delen. Mijn idee zou zelfs zijn met het oog op gasten in de dienst niet tot honderd te tellen. Wie onweerstaanbaar naar de kerk wil, moet altijd een plekje kunnen vinden. Kom dus gerust met zonnig gemoed deze kant op, als u mij één ding wilt beloven: dat u wilt bidden om regen. En laten uw gedachten dan ook even de grens over mogen gaan: in Afrika hebben ze die nog veel harder nodig.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 juni 2020

De Wekker | 28 Pagina's

Tussen TUI en achtertuin

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 5 juni 2020

De Wekker | 28 Pagina's

PDF Bekijken