Bekijk het origineel

Evangelisatie in coronatijd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Evangelisatie in coronatijd

4 minuten leestijd

Schokkend was dat, alles werd stilgezet in maart. Ineens moest je hard nadenken: ‘Wat moet ik doen? Hoe moet ik werken?’ Voor de kerken was het misschien het moeilijkst. De zondagse diensten en doordeweekse samen komsten konden geen doorgang vinden. Gelukkig kon je via Zoom of andere digitale middelen elkaar op afstand zien en spreken. Tenminste, als je dat wilt en zin hebt om op die manier met je broeders en zusters samen te komen.

Maar hoe zou je dan het Evangelie bij niet-gelovigen kunnen brengen? Ineens klonk de vraag uit verschillende hoeken: ‘Hoe kunnen wij in coronatijd evangeliseren? Hoe kunnen we verschil lende taalgroepen en culturen bereiken met het Evangelie?’

Natuurlijk moest ik hier zelf ook over nadenken. Gelukkig was ik er snel uit. Tegen mijn zin was door iemand een YouTube-kanaal op mijn naam gezet. Hierover kun je meer lezen in het juninummer van het blad Oriëntatie van Evangelie & Moslims. In coronatijd dacht ik: Nu is het de tijd dat ik gebruik kan maken van het YouTube-kanaal om het Evangelie te verkondigen. Christus zegt in Mattheüs 10: 27: ‘Wat ik u zeg in het duister, zeg het in het licht; en wat u hoort in het oor, predik dat op de daken.’ Nou, het wordt een beetje lastig om vanaf Nederlandse daken je verhaal te schreeuwen. En zelfs als je dat doet ben ik bang dat niemand je kan horen door het lawaai van de auto’s en het verkeer. Je kunt het wel doen via een YouTube-kanaal.

Met mijn kanaal probeer ik aan mensen met een Arabische achtergrond en uit de moslimcultuur het Evangelie te verkondigen. Alles wordt vertaald of ondertiteld in het Nederlands, zodat jij ook kunt begrijpen wat er gezegd wordt en het kunt uitdelen aan al je Arabische en moslim-contacten. Zo kun je met ons in coronatijd het Evangelie verkondigen onder moslims.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 31 juli 2020

De Wekker | 20 Pagina's

Evangelisatie in coronatijd

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 31 juli 2020

De Wekker | 20 Pagina's

PDF Bekijken