Bekijk het origineel

Overzomeren bij House of Light

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Overzomeren bij House of Light

4 minuten leestijd

House of Light is een pioniersplek van ICF Rotterdam en PKN Charlois midden in de zeer kwetsbare Tarwewijk. Deze plek is opgericht voor mensen die honger hebben gekregen naar het Woord van God maar een kerkdienst te groots vinden. Om de week vinden hier “diensten” plaats, waar naast het Woord juist onderlinge gemeenschap een grote rol speelt.

Maar als het zomer wordt vallen heel veel activiteiten stil. Iedereen is druk met vakantie waardoor deze groep eigenlijk in een gat valt. God gaat nooit met vakantie. Dus hebben we bedacht, dat we in de vakantietijd een activiteit gaan organiseren om mensen betrokken te houden bij House of Light, ze op te bouwen en een gezellige tijd te geven.

De opzet is heel eenvoudig. We beginnen altijd met een bak koffie of thee en ontspanning. Daarna openen we met gebed en we lezen om de beurt een aantal verzen uit het boek Ruth. Het verhaal speelt zich ook af in de zomer en spreekt tot de verbeelding. Hierna stellen we een paar eenvoudige vragen waarin we mensen stimuleren om na te denken over wat er in het verhaal gebeurt. Welke omstandigheden zijn er, welke keuzes worden er gemaakt, waar is God in dit boek? En hoe heeft dit betrekking op ons eigen leven, bijvoorbeeld door de keuzes die gemaakt worden? Je ziet mensen opbloeien en ineens is de Bijbel niet meer een heel ingewikkeld boek, en kunnen ze er zeker uit leren.

Zo zorgen we ervoor dat mensen ook in de vakantietijd betrokken en gezien worden, en daarbij ook nog opgebouwd worden en liefde krijgen. Evangelisatie hoeft niet moeilijk te zijn. Gewoon een blijde boodschap brengen aan de gebrokenen van hart.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 augustus 2020

De Wekker | 24 Pagina's

Overzomeren bij House of Light

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 augustus 2020

De Wekker | 24 Pagina's

PDF Bekijken