Doorbraak Schoolstraat Te Middelharnis
(Buiten verantwoordelijkheid der Red.
M. de R.! Met genoegen nam ik kennis van Uw raadsverslag van 16 November j.1. Enerzijds kan ik me .indenken ,dat
Enerzijds kan ik me .indenken ,dat een gemakkelijk op te lossen zaak als zeer moeilijk en niet te aanvaarden kan worden voorgedragen, en ter andere zijde mis ik bij de heren raadsleden het sportieve element om ter plaatse de aanhangige kwestie serieus te onderzoeken. Waar het hier (voor thans), een streekbelang betreft, ware dit toch wel gewenst.
Wat is er aan de hand en hoe liggen de feiten. Wil Vermaas iets anders, dan wel willen B. en W. anders dan tussen hen is overeengekomen?
Ik voor mij vind het wel aardig om een rede of een uiteenzetting aan te horen, maar al zulks toets ik. Laat ik het eens zo zeggen: elk raadslid beziet een voorstel of ontwerp op een wijze als de chirurg zijn patient ondei zoekt voor hij tot ingrijpen overgaat. Dez, observeert, denkt na, concludeert ^ trekt hieruit zijn diagnose.
Is er één onder de heren raadsleder, die de juiste toedracht der zaken Kent dan nodig ik hem uit tot debat — d voorrang van zelfsprekend aan en W.
En het is niet zo zeer dat ik tliatis mijn zaak naar voren breng, want dit wordt wel uitgeplozen, maar als out raadslid mag ik zeggen: „laat al de tot nado's van redevoeringen langs U heej gaan en bezie rustig de zaak tot in Wj hart." Alle leden van de raad zijn geen spre.
Alle leden van de raad zijn geen spre. kers, gelukkig niet, want dan was d deur van het gezond verstand, als af gegrendeld.
Hoe komt men na gepleegd oveil» toch met een plan tot onteigening vaj het bedrijfspand en handelsterrein K Vermaas & Zn. ? Laten we do feiten even openleggen
Laten we do feiten even openleggen We hadden ingediend een aanvraag om een open binnenplaats met golfpij. ten te overdekken, zulk op een reeds bt. staande fundering en bemuring. (vi'( waren daarmee bezig, toen de heer Snelleman dit karweitje stop zette Mogelijk goed, of niet goed gezien, et mits zulks voor een ieder geldt. Weken lang hebben we gewacht op het aflto men van de vergunning, meerdere ma. len hierom gevraagd, totdat uiteinde. lijk het college van B. en W. met de heer Snelleman, ten mijnent kwam. Op ons handelsterrein heb ik het col. lege hartelijk verwelkomd en gevraagd waar de vergunning bleef voor het dekken met golfplaten van onze open binnenplaats, want week aan week werden aldaar goederen ontvreemd, wat hun bekend was. Het geacht college zal zich kunnen
Het geacht college zal zich kunnen herinneren, dat hun voorzitter, burgi meester Rijnders als volgt sprak „ft zie één-twee-drie", en hij wees in dne richtingen. Ik duidde het college na dt oplossing van deze mij voorkomende mystiek aan, dat koppelen verboden was, terwijl onze zaak evengelijk rechtigd als die van elk ander, recht had om een open plaats als hierboven omschreven aan de achterzijde van ons bedrijfspand B 42 te overdeklcen.
We liepen het terrein op tot de op slagplaats, en na bespreking kwamen we overeen, dat in rechte lijn, evenwij dig in breedte aan het bestaande pand het nieuw te bouwen pand kon worden opgetrokken (ter rooilijn nemend een aldaar geslagen paaltje), en zei Bui gemeester Rijnders, als voorzitter vai het college van B. en W.: „Schrijf dit morgen, dan hebt U de zelfde dag è vergunning voor het afdak."
Ik schreef, doch er gebeurde mets weken verliepen, en vanzelf spiekenl kwam uiteindelijk de vergunnig om eet klein open terreintje met golfplaten tf overdekken.
„Middelharnis zal worden als Waw naar en Voorburg," zo had me, naai ik hem aanzag, een snuggere gezegd, ci we hebben toen geantwoord dat we hel zouden afwachten of de arbeidende Was naar de gorzen zal verhuizen.
Dus ter kwestie: het college van B W. komt daarop ten tweeden male ten onzent en we komen tot overeenst« ming:
Er zal rechtlijnig van uit het het bestaande pand, afgezien van * geprojecteerde rooilijn, een me« we rooilijn worden geprojecteeio rechtlijnig Zuid-Noord.
Over de voorzijde van het te bouwei pand worden we het niet eens, wai' de geprojecteerde rooilijn loopt daarop zulk een wijze, dat de voorgevel dwai> van de Nieuv/straat komt te staan (ft heer Blaise, onze architect gaf aan ziill Plakkees mirakel de Amsterdamse bt naming: psssssthoek", doch burgemees ter Rijnders zou er dan wel een lan taarn plaatsen.)
Vandaar dat ik per briefschrijven liet onderhoud bevestigde ter zake te z?" overeengekomen aangaande de Westzij de van het bestaande pand Nieuvvstiaal B 42, zulks op de nieuwe rooilijn.
Er is een geprojecteerde rooUijn «' als nieuwe rooilijn duidde ik epn hel geen B. en W. met mij over een waie» gekomen. Voor'ts accordeerden \,c de heer Blaise het overige va. h'"' bouwkundig gedeelte en de vergoedin gen zoals door mij waren weergegeven
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 december 1949
Eilanden-Nieuws | 4 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 december 1949
Eilanden-Nieuws | 4 Pagina's