Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Fruit bij de EEG-ers steeds meer �in"

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Fruit bij de EEG-ers steeds meer �in"

1 minuut leestijd Arcering uitzetten

Het verbruik van fruit, vers dan wel geconserveerd of in de vorm van vruchtensap gaat in de landen van de Europese Economische Gemeenschap met sprongen vooruit en is in tien jaar bijna verdubbeld. In 1955/'56 bedroeg de consumptie 7.7 miljoen ton; in 1964/'65 13.8 miljoen ton. Per hoofd der bevolking steeg in de landen van de gemeenschap het verbruik van iets meer dan 42 kg tot bijna 65 kg. De toename van het verbruik heeft ook geleid tot een stijging van de invoer van fruit uit de landen buiten de gemeenschap. Tien jaar geleden konden de EEG-landen nog vrijwel geheel in eigen behoeften voorzien, maar nu wordt al rond een tiende van het verbruik ingevoerd in de gemeenschap. Het zijn in de eerste plaats citrusvruchten, die „van buiten" komen. (DIA)

Dit artikel werd u aangeboden door: Eilanden-Nieuws

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 maart 1967

Eilanden-Nieuws | 10 Pagina's

Fruit bij de EEG-ers steeds meer �in

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 maart 1967

Eilanden-Nieuws | 10 Pagina's